Proč neposílat peníze do zahraničí přes banku

Směna kurzu je proces, kterým se mění jedna měna za druhou. Banky a jiné finanční instituce nabízejí služby směny často s vysokými kurzy a vysokými poplatky. Tyto poplatky jsou obvykle mnohem vyšší než u nebankovních institucí. Proč mají banky při směně peněz tak vysoké kurzy a poplatky?

Bankovnictví je nákladná činnost a banky si musí na tyto náklady nějakým způsobem vydělat. Mají většinou mnoho zaměstnanců, poboček a velkých budov. Dalším důvodem jsou rizika spojená s obchodováním na cizoměnových trzích. Obecně obchodování na měnových trzích je vysoce rizikové, navíc koruna patří mezi měny méně likvidní, z čehož bankám plynou další náklady, kterými je riziko potřeba pokrýt. V neposlední řadě je to také ochota zákazníka tuto vysokou cenu akceptovat, ať už z důvodu toho že nezná další možnosti, jak směnit peníze, nebo jednoduše jen síla zvyku, protože to vždy přes banku takto řešil.

Ale co kdyby existoval snadný a bezpečný způsob, jak poslat peníze do zahraničí? Co kdybyste nemuseli trávit hodiny hledáním nejlevnějšího řešení? Co kdybyste mohli poslat peníze do zahraničí bez poplatku a s výhodnějším kurzem?

Europlatba je on-line platba do zahraničí od české firmy s více než desetiletou historií. Navíc spadá pod přísnou kontrolu České národní banky. Nabízíme vám pohodlnější metodu pro převody finančních prostředků bez poplatku a s těmi nejlepšími možnostmi kurzu. U nás najdete osobní přístup ke každému klientovi a jeho požadavkům. Europlatba je bezpečná a spolehlivá platforma pro převody Vašich finančních prostředků do cizí měny.