On-line nákupy v zahraničí

Nákupy přes e-shopy už jsou pro českého spotřebitele běžným standardem. Stále na větší oblibě však získává i nákup z internetových obchodů v zahraničí, jež nám nabízí nejen širší výběr, ale především lepší ceny. V posledních měsících je nakupování v zahraničí ještě větším tématem a to především kvůli vysoké infalci v Česku, tedy zdražování, které má u nás vyšší tempo růstu než ve většině ostatních evropských zemích. To dnes spolu se silnou korunou dělá tento způsob nakupování cenově ještě atraktivnější.

Co se vyplatí nakoupit?

Například jeden z nejprodávanějších kočárků nejmenované značky koupíte v německém e-shopu v přepočtu o 5.000 Kč levněji než u nás. Podobné je to s elektronikou, značkovým oblečením i kosmetikou, kdy běžně ušetříte až několik desítek procent, a to i díky aktuálně dobrému kurzu koruny. Nejjednodušší je nakupovat na zahraničních e-shopech, které sídlí v některé ze zemí Evropské unie. Při takovém nákupu má zákazník vždy minimálně stejná práva jako v Česku, tedy dvouletou záruku a čtrnáctidenní lhůtu pro vrácení zboží bez udání důvodu. Oblíbeným cílem zákazníků jsou také velké světové e-shopy jako Amazon nebo Ebay, kde najdete snad vše, po čem Vaše srdce touží.

Jak na to?

Aby se takový nákup opravdu vyplatil, je potřeba dát si pozor především na směnný kurz, díky kterému lze výrazně ušetřit. Při nákupech v zahraničním internetovém obchodě zákazník vidí cenu v cizí měně. Pokud tedy nemá cizoměnový účet, musí částka projít konverzí. S tím Vám pomůže služba EuroPlatba, díky níž jednoduše zaplatíte za vybrané zboží a to se směnným kurzem až o 2 % nižším, než při jiných běžných formách úhrady, a to navíc úplně bez poplatků. Stačí si v objednávce na e-shopu vybrat způsob platby on-line převodem. Možná nejcennější výhodou této volby je, že při platbě nezadáváte citlivé údaje jako je číslo Vaší karty, které se pak dá snadno zneužít. Nemusíte se ani registrovat nebo si zakládat nový účet, prostě jen pošlete platbu v českých korunách na sběrný účet EuroPlatby a ta zaplatí obchodníkovi danou částku v jeho měně a je hotovo. Udělejte si radost a dopřejte si pěkný kousek ze zahraničí za lepší cenu, ostatní zařídí EuroPlatba.