Drahý převod měn na investičních platformách

Investování se stalo pro mnoho lidí v posledních letech velmi populárním způsobem, jak získat finanční nezávislost a zabezpečit svou budoucnost. Na investičních platformách můžete investovat do akcií, komodit, měn a mnoha dalších aktiv. Nicméně, jedním z problémů, se kterým se investoři mohou setkat, je drahý převod měn. Při investování na zahraničních trzích je potřeba provést konverzi, tedy převést peníze do jiné měny. Například, pokud chcete investovat na evropských burzách, budete muset nejprve směnit své peníze z korun na eura. A právě zde může nastat problém. Převod měn na investičních platformách je totiž často spojen s nevýhodným kurzem a vysokými poplatky.

 

Investiční platformy používají pro převod měn tzv. devizové makléře. Ti nabízejí služby směny, vypočítávají aktuální směnné kurzy a za každou směnu si účtují poplatek. Poplatky mohou být velmi vysoké a tím pak snižují výnosy z Vašich investic. Například, pokud investujete 10 000 korun na americké burze, může být poplatek za konverzi měny až 3 % z celkové částky. To znamená, že z investice ve výši 10 000 Kč zaplatíte 300 Kč jen za převod měn. Pokud byste chtěli investovat vyšší částku, například 100 000 Kč, poplatek by byl již 3000 Kč. 


Jak tedy minimalizovat náklady na převod měn na investičních platformách? Existují služby, které umožňují převod měn s nižšími poplatky a nabízejí lepší směnné kurzy. Jednou z takových je i služba EuroPlatba pro převod na Váš investiční účet v euro, kde najdete opravdu výhodné kurzy a především bez poplatků (pokud potřebujete investovat například na americké burze, pak doporučujeme vyzkoušet službu EasyChange). Na závěr je tedy třeba říci, že převod měn na investičních platformách může být velmi drahý a vysoké poplatky za převod mohou ovlivnit zisky. S pečlivým plánováním a porovnáváním možností však můžete snížit náklady na převod měn a výrazně tak zlepšit výnosnost Vašich investic.