Vánoce v Evropě - kam vyrazit?

Blíží se nejkrásnější a nejradostnější období roku, Vánoce. A co takhle letos udělat něco neobvyklého a strávit Vánoce v zahraničí? Evropa nabízí nepřeberné množství úchvatných destinací, které vás přenesou do pohádkové atmosféry Vánoc. Pojďme se podívat na několik měst v Evropě a co v nich můžete zažít během tohoto svátečního období.

 

Vánoce v Evropě

 

Amsterdam, Nizozemsko

Amsterdam je během Vánoc nádherným místem s mnoha vánočními trhy a opravdovou sváteční atmosférou.

 

Amsterdam

 

Procházejte se ulicemi Amsterdamu a obdivujte krásné výlohy zdejších obchodů. O Vánocích město září tisícovkami světel a ozdob. Zastavte se v jedné z místních tradičních kaváren u kanálů a užijte si tradiční nizozemskou horkou čokoládu nebo punč. Večerní procházku ukončete zastávkou v restauraci a ochutnejte výborné nizozemské vánoční pokrmy. Pečená kachna, hovězí steak a vánoční dezerty, jako je kerststol (vánoční koláč) vás naladí na vánoční pohodu.

 

Toužíte zažít kulturu? Navštivte některé z místních muzeí a galerií, jako je Rijksmuseum nebo Van Goghovo muzeum. V zimním období bývá méně návštěvníků, což znamená, že si můžete více vychutnat umělecké poklady

 

Amsterdam během Vánoc je plný pohádkové atmosféry a tradičních zvyků. Užijte si atmosféru města, procházky po jeho ulicích a ochutnávání tradičního jídla a nápojů. Amsterdam vám nabídne nezapomenutelné vánoční zážitky.

 

Salcburk, Rakousko

Salcburk, město Wolfganga Amadea Mozarta, je místem, kde se Vánoce stávají skutečnou pohádkou. Můžete navštívit několik krásných vánočních trhů a ochutnat mnoho tradičních vánočních dezertů.

 

Salcburk

 

Během Vánoc navštivte také klášter sv. Petra, kde se můžete podívat na tradiční scény z narození Ježíše Krista. Betlém je je opravdu obrovský. Skládá se z široké střední stěny a dvou mírně užších bočních stěn, které se spojují a působí tak, jako byste byly jeho součástí.

 

V neposlední řádě doporučujeme se zastavit v jedné z místních restaurací v Salcburku, kde můžete ochutnat tradiční rakouské vánoční pokrmy, jako je kachna, kapr nebo vánoční zelí. Užijete si chuťové zážitky a určitě ochutnejte místní speciality.

 

Salcburk je během Vánoc opravdu kouzelným místem a nabízí nezapomenutelný vánoční zážitek. Užijte si tradiční atmosféru a prohlédněte si nádherně zdobené historické ulice a budovy.

 

Stockholm, Švédsko

Stockholm je během Vánoc zvlášť magickým městem.

 

Stockholm

 

Můžete se projít úzkými uličkami a obdivovat krásně zdobené historické domy. Uvnitř mnoha z nich najdete tradiční vánoční stánky, kde si můžete zakoupit ručně vyráběné dárky, ozdoby a ochutnat švédské vánoční speciality, jako je glögg (horký nápoj s kořením a hroznovým vínem) a lussebullar (skořicové buchty). 

 

Pokud chcete o Vánocích zažít něco nového, navštivte venkovské muzeum Skansen, které během Vánoc přivádí skandinávskou tradici k životu. Zde můžete vidět historické domy, tradiční řemeslníky a ochutnat švédské vánoční speciality.

 

Stockholm během Vánoc je místem, kde si můžete užít nádhernou atmosféru. Navštívte třeba Vasa Muzeum, Muzeum moderního umění nebo Historiska museet (Muzeum dějin) nebo vyrazte za kulturou — zdejší kostely a koncertní sály nabízí mnoho vánočních koncertů, které si určitě užijete naplno.

 

Kolín nad Rýnem, Německo

Kolín nad Rýnem je proslulý svými vánočními trhy.

 

Kolín nad Rýnem

 

Můžete ochutnat tradiční německé vánoční pokrmy, jako je bratwurst (vařená klobása) a stollen (vánoční dort). Nepropásněte ani návštěvu slavné katedrály Kolínský dóm, která vypadá nádherně hlavně ve vánočním období a vytváří tak nezapomenutelnou atmosféru.

 

Prozkoumejte město z jiné perspektivy na vánoční lodní plavbě po řece Rýn. Během plavby uvidíte městské památky a budovy ve vánočním obleku. 

 

Kolín nad Rýnem během Vánoc je plný kouzelné atmosféry a tradic. Nezapomeňte ochutnat místní vánoční speciality a procházet se krásně zdobenými ulicemi s vůní tradičního vánočního punče ve vzduchu.

 

A jak tedy na perfektní vánoční dovolenou?

Vánoce v zahraničí mohou být nezapomenutelným zážitkem, který vás naplní radostí a krásnými vzpomínkami. Po Evropě je spousty krásných míst, kde zažijete nádhernou atmosféru plnou tradic a vánočního kouzla, které vás nadchnou. A pokud si prodloužíte vánoční volno do ledna, můžete si užít klid a pohodu ještě déle. V lednu totiž mnohá místa stále udržují vánoční dekorace, což umožní nadšencům prodloužit si vánoční atmosféru. 


Ať už se rozhodnete strávit Vánoce v jednom z evropských měst nebo jiném koutě světa, nezapomeňte si zarezervovat letenky, ubytování a vstupenky s dostatečným předstihem, protože předvším ty oblíbené a známé destinace bývají často vyprodané. A hlavně nezapomeňte využít službu Europlatba, která Vám při zahraničních platbách ušetří spoustu peněz a hlavně se jedná o velmi bezpečný způsob, jak zaplatit svůj hotel, letenku nebo třeba půjčení vozu v zahraničí.

 

Vyzkoušejte Europlatbu už dnes!