Slevové dny - znáte je všechny?

Black Friday nyní zná snad už každý, ale víte, co je Cyber Monday? Cyber Monday lze doslova přeložit jako Kybernetické pondělí a je to termín, kterým je označován speciální den pro online nakupování. Tato událost se koná v pondělí následujícím po Dni díkůvzdání. V roce 2023 bude Cyber Monday připadat na 27. listopadu, takže si tento datum můžete označit v kalendáři a připravit se na nákupy a výhodné nabídky online. Cyber Monday se stal populárním způsobem, jak začít vánoční nákupy online a využít skvělé slevy na zboží a služby.

 

Historie Cyber Monday je poměrně mladý pojem. Poprvé byl použit v roce 2005, kdy se objevil v tisku a stále více zákazníků začalo využívat internetové obchody k nákupu dárků a produktů za zvýhodněné ceny. Tento den vznikl jako reakce na výzvu e-commerce společností, které chtěly zvýšit své online prodeje a konkurovat tradičním kamenným obchodům. Mnoho e-shopů nabízí během Cyber Monday exkluzivní slevy a akční nabídky na různé produkty, od elektroniky a oblečení po kosmetiku a další zboží. Mnoho slev a nabídek bývá dostupných pouze po omezenou dobu, což motivuje zákazníky k rychlému rozhodování.

 

Tím ale akční dny, svátky nakupování šetření a zároveň utrácení ještě rozhodně nekončí. Málo kdo totiž ví, že po Cyber Monday následuje ještě Travel Deal Tuesday. Travel Deal Tuesday, neboli Úterý s výhodnými nabídkami na cestování je fenoménem, který se těšíl stále větší oblibě především mezi milovníky cestování. Tento den je známý jako den, kdy cestovní společnosti, letecké společnosti a hotely nabízejí výjimečné slevy a nabídky na letenky, ubytování, balíčky dovolených a další cestovní služby.

 

Travel Deal Tuesday vznikl opět jako reakce na Cyber Monday a Black Friday. První zmínky o tomto dni se objevily před několika lety, kdy cestovní společnosti začaly využívat popularitu online nakupování a slevových akcí tím, že nabízely speciální slevy právě na cestování.

 

Black Friday, Cyber Monday i Travel Deal Tuesday jsou skvělou příležitostí k nákupu zboží i služeb. S dostatečnou přípravou a obezřetností můžete ušetřit peníze a získat kvalitní produkty za skvělé ceny. Ale i zde a možná více než jindy platí, důvěřuj, ale prověřuj…

 

Tip: Pokud chcete při nákupu v zahraničí ušetřit, neplaťte kartou, ale zkuste EuroPlatbu. Je to služba online zahraniční platby s nižším kurzem než v bance, bez poplatků a bez registrace.